Način pripreme
Prosejte 800 g brašna, ostalo ostavite za mešnju. Napravite udubljenje i u njega stavite sirće, med, jaja i so. Kvasac rastvorite u mlakom mleku, zajedno sa šećerom i kašikom brašna.
Ostavite na toplom da nadođe i da se udvostruči. Zamesite testo i dodajte malo po malo od kvasaca dok ne obilujete glatko testo, koje se ne lepi. Pokrijte krpom i ostavite jedan sat da nadođe.
Gotovo testo podelite na tri dela, svaki razvucite na koru prečika oko 26 cm, isecite na krst i nakon toga pararelno da se dobiju trouglovi.
Svaki trougao namažite sa malo maslaca i uvijte od šireg dela ka vrhu na kiflice. Tako uradite i sa ostala dva dela testa i sve dobijene trouglove uvijte u kiflice.
Namažite pelh sa malu ulja i stavite tri kiflice jednu do druge u sredinu. Ostale poređajte oko njih. Ponovo pokrijte, ostavite da nadođe još 30 minuta.
Umutite žumance sa malo svežeg mleka i namažite pogaču. Stavite u rernu na 170 stepeni na oko 40-50 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Poruke za sreću možete staviti u svaku kiflicu pre nego što ih oblikujete ili da se kao ja naoružate maštom i da ih napišete na papiriće i da ih uvijete oko čačkalice za zube. Ovako pripremljene poruke stavite na svkau kiflicu.