Pašin pilav

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k439
Pašin pilav
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ukusno jelo, koje je bilo čuvano samo za paše, sada već i vi možete da probate"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • prezle - 3 supene kašike
  • paradajz - 1 komad, mali
  • peršun - 1 prstohvat, suv
  • kumin
  • biber
  • so
  • za pilav
  • pirinač - 2 šolje
  • fida - 3 supene kašike, sa jajima
  • voda - 3 šolje
  • maslac - 3 supene kašike, biljni
  • so
  • ulje - za prženje
  • brašno - da se uvalja
  • sos od paradajza - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite i sitno isecakjte. Dodajte ga u mleveno meso. Dodajte prezle, iseckan beli luk, sitno iseckan paradajz bez semenki, začine i razbijte jaje. Pomešajte mleveno meso i ostavite da upije začine.

Perite pirinač, dok se skrob ne odvoji.

Prelijte ga toplom, posoljenom vodom. Ostavite ga oko 30 minuta.

Ocedite ga i ponovo operite. Stavite ga u posudu za kuvanje i dodajte toplu posoljenu vodu. Kuvajte, dok pirinač ne nabubri. Pred kraj kuvanja dodajte fidu i promešajte. Skinite posudu sa vatre, prospite vodu i dobro ocedite.

Ugrejte maslac, dodajte ulje i sipajte pirinač i fidu. Kuvajte oko 10 minuta, uz neprestano mešanje.

U posudi ugrejte ulje za prženje. Oblikujte ćuftice i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju.

Posebno ugrejte 1 supenu kašiku ulja i dodajte 2 supene kašike sosa od paradajza i propržite. Vratite ćuftice u sos.

Na dno odgovarajuće posude poređajte ćuftice, odozgo sipajte gotov pirinač i pristisnite.

Uz pomoć tanjira okrenite pilav, da ćutfice budu na vrhu.

Servirajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: