Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Dvobojan milibrot u kalupu za kuglof

Dvobojan milibrot u kalupu za kuglof

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Dvobojan milibrot u kalupu za kuglof
Fotografije: Veselina Konstantinova
5 / 6
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Pravi kulinarski izazov za domaćice - da pripreme toooliko ukusan i tooooliko mekan milibrot"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • maslac - 200 g
  • kvasac - 1 kockica
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 2 supene kašike
  • kora od limuna
  • vanila - 2 kesice
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - oko 1 kg
  • sveže mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakom mleku. Dodajte malo šećera, brašno i prstohvat soli. Promešajte i ostavite kvasac da nadođe. Umutite jaja sa šećerom.

Prosejte brašno, napravite udubljenje, sipajte kvasac i umućena jaja sa šećerom. Dodajte koru od limuna i vanilu. Zamesite meko testo. Ostavite na toplom da nadođe duže vremena.

Namažite dva mala kalupa za kuglof (moj je manjeg prečnika) ili jedan veliki. U deo testa dodajte kakao i mesite dok testo ne upije kakao.

Kidajte lopitce od bele i kakao smese i ređajte ih u kalup. Ostavite ponovo da nadođe. Pecite u umerneoj rerni. Po želji pospite sa malo šećera u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: