Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dimljena piletina sa krompirom

Dimljena piletina sa krompirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Dimljena piletina sa krompirom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusno, brzo i ekonomično jelo, jedinstvenog mirisa"

Potrebni sastojci

  • dimljena piletina - 800 g, bataci
  • krompir - 800 g
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • bujon - 300 ml, pileći
  • peršun - nekoliko strukova
  • maslac - 50 g
  • vegeta - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije, ako koristite dimljene batake odvojite batak i karabatak. Krompir očistite, oljuštite i krupnije isecite.

Stavite ih u pleh, pospite začinima i sipajte bujon. Ako koristite kockicu, vodite računa koliko stavljate soli i vegete.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i dinstajte u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Izvadite pleh, skinite foliju i stavite komade dimljene piletine i na nekoliko mesta stavite maslac.

Stavite ponovo u rernu na istoj temperaturi 20 minuta. Na kraju pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: