Način pripreme
Papriku operite i očistite od semenki tako što napravite prorez sa strane na svakoj, izvadite semenke i probajte da sačuvate drške.
Paprike stavite u pleh sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu da se peku. Pečene paprike izvadite, pokrijte u posudi ili uvijte u aluminijumsku foliju, poparite i nakon toga oljuštite.
U duboki tiganj stavite maslinovo ulje, ugrejte na vatri i dodajte očišćen i sitno iseckan luk i zelenu papriku.
Pržite dok ne omekšaju, sitno isecite paradajz i dodajte ga zajedno sa belim lukom. Promešajte i kuvajte oko 5 minuta. Stavite mleveni paradajz iz konzerve, začinite solju, lovorovim listom biberom, sitno iseckanim listovima bosiljka i malo šećera.
Stavite poklopac i dinstajte sos 15 minuta, nakon toga skinite poklopac i kuvajte dok tečnost ne ispari i dok se sos ne zgusne. Gotove paprike prelijte sosom i pospite peršunom.