Milibrot sa kiselom pavlakom

23/01/2018
"Šta god da vam kažemo o ukusu ovog milibrota, nećete nam poverovati, pre nego što ga probate Prosto je raskošan..."
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano367
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, napravite udubljenje i stavite prstohvat soli, sirće, vanilu i koru limuna.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselu pavlaku i mutite.

Rastvorite kvasac u toplom mleku, dodajte kašiku šećera i sačekajte da nadođe.

Stavite jaja u brašno i zamesite, dodajte kvasac. Mesite dok ne dobijte glatko testo, s vremena na vreme ga udarajte o sto.

Rastopite maslac i pomešajte ga sa uljem.

Počnite da dodajete masnoću u testo, mesite ga i stavljajte po malo masnoće, dok se potpuno ne sjedini.
Ostavite testo da odstoji i da nadođe, biće mu potrebno oko jedan sat, možda malo više.

Kad se testo udvostruču, podelite ga na četiri dela, u svaki po želji stavite suvo grožđe i napravite fitilj. Upletite fitilje i oblikujte milibrot.

Ostavite u dubokom plehu da ponovo nadođe.

Premažite belancem i pospite šećerom.
Pecite na 160-170 stepeni dok ne bude gotov, oko 40 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti