Način pripreme
Prosejte brašno, napravite udubljenje i stavite prstohvat soli, sirće, vanilu i koru limuna.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselu pavlaku i mutite.
Rastvorite kvasac u toplom mleku, dodajte kašiku šećera i sačekajte da nadođe.
Stavite jaja u brašno i zamesite, dodajte kvasac. Mesite dok ne dobijte glatko testo, s vremena na vreme ga udarajte o sto.
Rastopite maslac i pomešajte ga sa uljem.
Počnite da dodajete masnoću u testo, mesite ga i stavljajte po malo masnoće, dok se potpuno ne sjedini.
Ostavite testo da odstoji i da nadođe, biće mu potrebno oko jedan sat, možda malo više.
Kad se testo udvostruču, podelite ga na četiri dela, u svaki po želji stavite suvo grožđe i napravite fitilj. Upletite fitilje i oblikujte milibrot.
Ostavite u dubokom plehu da ponovo nadođe.
Premažite belancem i pospite šećerom.
Pecite na 160-170 stepeni dok ne bude gotov, oko 40 minuta.