Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Milibrot sa kiselom pavlakom

Milibrot sa kiselom pavlakom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Milibrot sa kiselom pavlakom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 4
23/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Šta god da vam kažemo o ukusu ovog milibrota, nećete nam poverovati, pre nego što ga probate Prosto je raskošan..."

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • kvasac - 20 g, svež
  • maslac - 50 g
  • ulje - 30 g
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 1 kašičica
  • limun - 1 komad
  • kisela pavlaka - 200 g
  • sveže mleko - 120 ml
  • vanila - 2 komada
  • suvo grožđe - po želji
  • za premazivanje
  • belanca
  • za posipanje
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, napravite udubljenje i stavite prstohvat soli, sirće, vanilu i koru limuna.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselu pavlaku i mutite.

Rastvorite kvasac u toplom mleku, dodajte kašiku šećera i sačekajte da nadođe.

Stavite jaja u brašno i zamesite, dodajte kvasac. Mesite dok ne dobijte glatko testo, s vremena na vreme ga udarajte o sto.

Rastopite maslac i pomešajte ga sa uljem.

Počnite da dodajete masnoću u testo, mesite ga i stavljajte po malo masnoće, dok se potpuno ne sjedini.

Ostavite testo da odstoji i da nadođe, biće mu potrebno oko jedan sat, možda malo više.

Kad se testo udvostruču, podelite ga na četiri dela, u svaki po želji stavite suvo grožđe i napravite fitilj. Upletite fitilje i oblikujte milibrot.

Ostavite u dubokom plehu da ponovo nadođe.

Premažite belancem i pospite šećerom.

Pecite na 160-170 stepeni dok ne bude gotov, oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: