Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa sa bundevom i brokolijem

Krem supa sa bundevom i brokolijem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Krem supa sa bundevom i brokolijem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"I nešto aromatično za ručak"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 600 g
  • brokoli - 200 g
  • šargarepa - 100 g
  • bujon - 800 g, od povrća
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslac - 60 g
  • so
  • biber
  • kurkuma - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • za krutone
  • hleb - 2 kriške
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krutone tako što namažete pleh sa malo maslinovog ulja.

Isecite kriške hleba na kockice, pospite maslinovim uljem i začinima, promešajte ih tako da se svi komadići začine i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni, sa funkcijom za gril, oko 5 minuta da se peku.

Očistite bundevu i šargarepu, isecite ih na približno jednake male komade, da bi mogli da se skuvaju u isto vreme.

Sipajte bujon u šerpu, stavite bundevu i šargarepu u njega i stavite na vatru da se kuva oko 20 minuta. Posolite. Koristila sam domaći bujon od povrća, sa komadićima povrća koji pripremam i zamrznem, ako nemate, možete koristiti samo istu količinu vode.

Očistite brokoli, ja sam odvojila stabla, koristila sam samo gornji deo sa malim delom stabla.

Kad bundeva omekša, dodajte brokoli, promešajte i kuvajte 5 minuta. Skinite šerpu sa vatre. Ugrejte mleko.

Povrće začinite kurkumom, majčinom dušicom i biberom. Stavite maslac i uz pomoć štapnog miksera pasirajte supu, dodajte po malo mleka dok ne dobijete željenu gustinu.

Imajte u vidu da će se supa još zgusnuti kad se ohladi, tako da ako se tečnost od bujona i mleka vidi, nemojte da se plašite.

Vratite šerpu ponovo na vatru i ostavite da provri, čim provri skinite sa vatre. Supu servirajte sa krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: