Krem supa sa bundevom i brokolijem

24/01/2018
"I nešto aromatično za ručak "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano581
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krutone tako što namažete pleh sa malo maslinovog ulja.

Isecite kriške hleba na kockice, pospite maslinovim uljem i začinima, promešajte ih tako da se svi komadići začine i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni, sa funkcijom za gril, oko 5 minuta da se peku.

Očistite bundevu i šargarepu, isecite ih na približno jednake male komade, da bi mogli da se skuvaju u isto vreme.

Sipajte bujon u šerpu, stavite bundevu i šargarepu u njega i stavite na vatru da se kuva oko 20 minuta. Posolite. Koristila sam domaći bujon od povrća, sa komadićima povrća koji pripremam i zamrznem, ako nemate, možete koristiti samo istu količinu vode.

Očistite brokoli, ja sam odvojila stabla, koristila sam samo gornji deo sa malim delom stabla.

Kad bundeva omekša, dodajte brokoli, promešajte i kuvajte 5 minuta. Skinite šerpu sa vatre. Ugrejte mleko.

Povrće začinite kurkumom, majčinom dušicom i biberom. Stavite maslac i uz pomoć štapnog miksera pasirajte supu, dodajte po malo mleka dok ne dobijete željenu gustinu.

Imajte u vidu da će se supa još zgusnuti kad se ohladi, tako da ako se tečnost od bujona i mleka vidi, nemojte da se plašite.

Vratite šerpu ponovo na vatru i ostavite da provri, čim provri skinite sa vatre. Supu servirajte sa krutonima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar