Način pripreme
Napravite krutone tako što namažete pleh sa malo maslinovog ulja.
Isecite kriške hleba na kockice, pospite maslinovim uljem i začinima, promešajte ih tako da se svi komadići začine i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni, sa funkcijom za gril, oko 5 minuta da se peku.
Očistite bundevu i šargarepu, isecite ih na približno jednake male komade, da bi mogli da se skuvaju u isto vreme.
Sipajte bujon u šerpu, stavite bundevu i šargarepu u njega i stavite na vatru da se kuva oko 20 minuta. Posolite. Koristila sam domaći bujon od povrća, sa komadićima povrća koji pripremam i zamrznem, ako nemate, možete koristiti samo istu količinu vode.
Očistite brokoli, ja sam odvojila stabla, koristila sam samo gornji deo sa malim delom stabla.
Kad bundeva omekša, dodajte brokoli, promešajte i kuvajte 5 minuta. Skinite šerpu sa vatre. Ugrejte mleko.
Povrće začinite kurkumom, majčinom dušicom i biberom. Stavite maslac i uz pomoć štapnog miksera pasirajte supu, dodajte po malo mleka dok ne dobijete željenu gustinu.
Imajte u vidu da će se supa još zgusnuti kad se ohladi, tako da ako se tečnost od bujona i mleka vidi, nemojte da se plašite.
Vratite šerpu ponovo na vatru i ostavite da provri, čim provri skinite sa vatre. Supu servirajte sa krutonima.