Vegetarijanska krem supa sa bundevom

04/12/2018
"Jedinstvena krem supa od bundeve, posuta sirom - da li ste sigurni da niste gladni "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano329
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • šargarepa - 3 komada
  • krompir - 3 komada
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • so - 3 kašičice
  • peršun - pola veze
  • sir - 50 g u porcijama
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u šerpu oko 2 litre vode da provri. Za to vreme oljuštimo luk i krupnije ga isečemo, šargarepu ljuštimo i sečemo na 6-7 krugova, krompir oljuštimo, operemo i sečemo.

Svo povrće stavljamo u vrelu vodu. Kuvamo dok ne bude gotovo.

Kad se skuva procedimo i od bujona stavljamo 1-2 šolje i pasiramo.

Stavljamo maslac, peršun i mleko i ponovo pasiramo.

Vraćamo na vatru na 5 minuta i mešamo. Serviramo sa sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar