Način pripreme
Isecite pileći batak odvojen od kosti na dve manje šnicle ili zalogaje, kako vam se sviđa.
Istucajte šnicle na debljinu 6 mm.
U velikom tiganju na jakoj vatri istopite kašiku maslaca. Dodajte pečurke, koru limuna i sok od limuna. Pokrijte i ostavite da se dinstaju 5 minuta. Nakon toga dodajte beli luk (po želji i čili papriku) i kuvajte na jakoj vatri, dok tečnost skoro ne ispari, a pečurke na postanu braon i glaziraju se - oko 5 minuta. Dodajte belo vino, četvrtinu šolje bujona. Promešajte i sipajte u malu posudu.
U tanjiru pospite sa obe strane pileće šnicle solju, biberom i brašnom. Dodajte dve kašike maslaca u tiganj i istopite na jakoj vatri. Dodajte pileće šnicle u tiganj i kuvajte dok blago ne porumene - 4 minuta. Okrenite ih i kuvajte još 6 minuta. Izvadite ih i prebacite u tanjir, pokrijte da budu topli.
Sipajte sotirane pečurke nazad u tiganj i dodajte preostalu četvrtinu šolje pilećeg bujona, četvrtinu šolje peršuna, dok mešate i ostružete parčiće što su ostali po dnu tiganja. Dodajte preostalu kašiku maslaca i mešajte dok se ne istopi.
Sipajte bujon od pileta u tiganj. Dovedite do tačke kipenja, mešajući. Vratite pileće meso u tiganj i pospite sa preostalim peršunom.
Ovaj jednostavan u ukusan recept za sočnu piletinu sa limunom i pečurkama je sve što nam treba da završimo dan.
Uživajte!