Način pripreme
Operite patlidžane i odvojite drške. Isecite ih na pola i posolite, ostavite na 30 minuta da se ocedite gorka voda. Properite patlidžane i osušite, napravite nekoliko proreza po unutrašnjem, mesnatom delu, namažite ih uljem, stavite u pleh i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvadite unutrašnjost pečenih patlidžana i bacite koru.
Očistite luk i sitno ga isecite. Savite u duboki tiganj malo ulja i dodajte luk, pržite dok ne omekša, nakon toga stavite patlidžan i mleveno meso. Sve izdrobite i začinite biberom i solju. Kuvajte dok ne bude gotovo mleveno meso, periodično mešajte.
Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja i dodajte ih u smesu od patlidžana, promešajte.
Namažite okrugao ili pravougaoni pleh, veličine kora, sa malo masti.
Kore podelite na dva jednaka dela. Stavite prvu polovinu kora, namažite sa malo ulja i sipajte nadev, poravnajte dobro i preko stavite preostali deo kora.
Premažite umućenim žumancem i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.