Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Ukusna pica sa jajetom

Ukusna pica sa jajetom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Ukusna pica sa jajetom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Nemamo pretenzija da je ovo originalna italijanska pica, ali vas uveravamo da je odlična i veoma ukusna porodična pica"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 3 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kvasac - 7 g, suv
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • za ukras
  • jaja - 1 komad
  • ljutenica - 2 supene kašike
  • paprike - 1/2 zelene
  • masline - 5 komada
  • mocarela - 30 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pečurke - 30 g, marinirane
  • svinjski file - 50 g, dimljen
  • biber
  • bosiljak
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo za picu tako što u posudu prosejete brašno, stavite malo soli i kiselo mleko. Rastvorite kvasac u svežem mleku i dodajte ga. Mesite rukama dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte folijom i ostavite da nadođe jedan sat. Testo podelite, biće vam dovoljno za tri pice srednje veličine. Podelite ih na tri, uzmite jedan deo i razvucite okruglu koru.

Stavite na metalnu rešetku u rerni papir za pečenje, prebacite koru na papir.

Isecite polovinu paprike na krugove, kačkavalj izrendajte, a mocarelu isecite na debele komade.

Namažite koru ljutenicom, pospite začinima, rasporedite dimljeni file, isečene pečurke i papriku. Stavite na nekoliko mesta mocarelu i pospite kačkavaljem.

Prelijte maslinovim uljem i razbijte jaje i rasporedite masline. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni dok ne bude gotova, oko 25 minuta.

Pre konzumiranja prelijte kečapom ili sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: