Musaka sa pirinčem i prazilukom

26/01/2018
"I klasika nije loša, ali ovo će vas bukvalno ostaviti bez reči "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano820
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • praziluk - 2 struka
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • mirođija - 1 kašičica
  • paradajz - 1 šolja, iz tegle, mleveni
  • so
  • kumin - 1 orstohvat
  • ulje - 1/2 šolje
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi i ocedite. Sitno iseckajte praziluk i šargarepu i dinstajte u ugrejanoj masti dok luk ne postane providan.

Dodajte pirinač, paradajz i mleveno meso, sipajte vodu i mešajte, tako da se mleveno meso izdrobi i da promeni boju.

Dobijenu smesu skinite sa vatre i u nju dodajte začine. Sve sipajte u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10-12 minuta.

Sastojke za preliv umutite mikserom i pokrijte celu površinu musake.

Pecite samo na gornjem grejaču, dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar