Goveđa šnicla na roštilju

29/01/2018
"A sada možemo samo da ćutimo i da maštamo da nas neko pozove sa probamo goveđu šniclu na roštilju "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano937
  • Pregledi tokom meseca87
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 2 šnicle, 1 kg svaka (sa kostima)
  • krupnija so - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Goveđe meso se ređe pripema u našoj zemlji zbog toga što se teško može naći kvalitetno. Ako nađete lepo goveđe meso, nemojte se dvoumiti, nego ga pripremite na ovaj način. Njemu ne treba marinada ili začini zato što je samo po sebi veoma ukusno i nijte potrebno da se dodatno začinjava. Smo treba da se pravilno pripremi i najbolja varijanta je na roštilju.

Prvo pravilo je da šnicle budu debele 3-3, 5 cm, da svaka ima 900g-1kg. Ogromne su i obično je jedna dovoljna za dvoje.

Meso obavezno ostavite na sobnoj temperaturi oko 40 minuta do 1 sat. Za to vreme piripremite vatru i sačekajte da se dobije žar, užaren ćumur.

Rešetku na roštilju stavite na najniži nivo, ako ima mnogo žara i greje puno - onda da srednji nivo.

Stavite šnicle i pecite 5-8 minuta, okrenite i obilno posolite sa druge strane, solju u ljuspicama. Pecite isto vremena. Inače se nikad ne soli sa strane koja se peče, da se meso ne bi isušilo. Možete to uraditi samo ako je mnogo krto, kvalitetno i od specijalne vrste životinje.

Čim bude gotovo i sa druge strane, okrenite ponovo na nekoliko sekudni i izvadite na tanjir.

Idealno ispečena šnicla ima tamnu boju spolja, a kad se raseče vidi se roze sloj i u sredini je crveno. Izgleda živo, ali nije. Ne treba sa se prepeče i da se izgubi crvena unutrašnjost, zato što se gubi ukus i krtina mesa.

Servirajte odmah i konzurmirajte toplo. Dobar prilog bi bilo dinstano povrće ili pečeni krompir, takođe i sveža salata.

Prijano!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar