Kiseli kupus sa svinjskim kostima

29/01/2018
"Obećali smo da smo na dijeti i držimo reč, samo ćemo posuti ovaj kiseli kupus sa malo svinjskih kostiju - onako, za ukus i miris "
Priprema40 min.
Kuvanje95 min.
Ukupno135 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano384
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske kosti stavite da se kuvaju, u njih stavite začine po vašem ukusu. Moguće je da to bude kombinovani začin za svinjsko meso ili prosto so po ukusu. Poželjno je da meso bude kuvano.

Glavicu kupusa izvadite, lepo ocedite i nakon toga isecite. U nju dodajte iseckanu šargarepu, koja se koristiti da bi neutralizovala kiselinu u kupusu.

Stavite u šerpu da se dinsta na tihoj vatri. Nakon desetak minuta dodajte alevu papriku, beli luk i paradajz pire i ostavite jelo da se krška tako još 5-6 minuta.

Kad sve bude gotovo, u sastojke dodajte kuvane kosti sa delom bujona (približno dve šolje). Dinstajte još oko 20 minuta, nakon toga skinite sa vatre.

Uključite rernu na 200 steepni da se ugreje. Nakon toga, izdinstani sadžaj šerpe sipajte u pleh za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 1 sat.

Posmatrajte rernu - kad kupus bude vidno zapečen, jelo je gotovo za konzumiranje.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar