Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Đuveč»Najukusniji pečeni zec sa povrćem u đuvečari

Najukusniji pečeni zec sa povrćem u đuvečari

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Najukusniji pečeni zec sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Diana Kostova
4 / 6sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Ko se razume, staje ovde - probajte najukusnijeg zeca sa povrćem u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, ceo
  • luk - 1 kg
  • beli luk - 2 glavice
  • paradajz - 400 g, iz konzerve, na kockcie
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • lovorov list
  • biber - u zrnu
  • piment - u zrnu
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite zeca i isecite ga porcije. Prelijte ga vodom i stavite da provri, periodično skidajte penu. Ponovo ga operite mlakom vodom i stavite sa malo vode u đuvečaru.

Dodajte malo ulja, brrašno pomešano sa vinom, so po ukusu. Dodajte od bujona u kome ste kuvali zeca, pre toga ga precedite.

Začinite biberom, lovorovim listom, pimentom i zrnima bibera. Poklopite i pecite u rernu na 180 stepeni oko 90 minuta dok meso ne omekša. Kad omekša, dodajte krupnije isečen luk i očišćen i sitno iseckan beli luk.

Vratite ponovo u rernu i pecite oko 45 minuta. Nakon toga stavite paradajz i ponovo vratite u rernu na kratko. Po želji možete staviti i ljutu papriku.

Pre serviranja pospite sitno iseckanim svežim peršunom. Po želji luk možete zameniti 1 kg arpadžika. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: