Pečeni jagnjeći but sa iznutricama

29/01/2018
"Jedan recept iz rubrike Zlatna riznica sa najboljim bugarskim jelima Toplo prporučujemo"
Priprema150 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno210 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but isecite na porcije, posolite, stavite u veliki pleh. Dodajte nekoliko zrna bibera i cele strukove sveže ili suve nane. Sipajte vodu, polovinu ulja, uvijte u foliju i stavite da se peče dok ne bude gotovo.

Pečenu jagnjetinu odvojite u drugu posudu. U plehu treba da ostane pečeni bujon. Jagnjeći komplet skuvajte i isecite na sitne kockice. Stavite ih u pleh.

Pečurke operite, ocedite i isecite na žilijen. Stavite u tiganj i ispržite sa malo ulja i soli. Dodajte i njih u pleh.

Crni luk, oljušten i sitno iseckan, zajedno sa peršunom, malo propržite, dodajte pirinač, maslac i pržite dok ne postane providan. Pospite malo soli i bibeta. Stavite zaprženi pirinač u zajednički pleh. Sipajte toplu vodu u odnostu 1:3 - uzmite i obzir gramažu pečenog bujona.

Pospite čubrom, probajte koliko je slano i uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.

Izvadite pleh iz rerne, pažljivo promešajte iznutrice drvenom kašikom i odozgo poređajte pečeno meso. Servirajte toplo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar