Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Domaći ravioli sa sosom od pavlake

Domaći ravioli sa sosom od pavlake

Domaći ravioli sa sosom od pavlake4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Domaće pripremljeni ravioli nemaju nikakve sličnosti sa testeninom koja se prodaje u prodavnici, treba sami da se uverite"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • nadev
  • pileće grudi - 100 g, kuvane
  • so
  • origano
  • biber
  • sos
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • so - po ukusu
  • topljeni sir - 1 trougao
  • mirođija
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi razbijemo jaje, dodajemo prstohvat soli i mešamo viljuškom. Sipamo brašno i mešamo dok ne dobijemo loptu od testa, na kraju mesimo na radnoj površini. Ostavljamo da odstoji 20 minuta, pokriveno krpom.

Podelimo na dva dela i svaki razvlačimo na tanku koru. Ovde sam probala jedan trik koji sam videla na internetu :) Na kalup za led, namazan uljem stavljamo prvo testo i lagano pritiskamo u kalup, da se dobije udubljenje.

Pileće meso kuvamo dok ne bude gotovo i ocedimo, ali može i od pečenog pileta. Isečemo na male komadiće i začinomo začinima. Rasporedimo u kalupe, a odozgo poklopimo drugom korom od testa. Prelazimo oklagijom da izađe višak, okrećemo.

Isečemo da bude rebrasto na kvadrate ili pravougaonike. Isto dobijamo i bez kalupa. Prosto na prvoj kori oblikujemo 10 gomilica, na razmaku jedna od druge, odozgo drugu i sečemo.

Raviole kuvamo u vreloj, posoljenoj vodi 3-5 minuta, kad isplivaju na gore, vadimo ih i ocedimo rešetkastom kašikom. Pavlaku pomešamo sa topljenim sirom i začinimo po ukusu.

Domaće raviole prelivamo i serviramo, posipamo mirođijiom. Testo je za 12 raviola, ako želite više, povećajte dozu, znate da se na 1 jaje dodajte oko 100 g brašno, ali zavisi od veličine jajeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Ovo nidje veze sa ravioli
24.01.2023 17:06