Način pripreme
U posudi razbijemo jaje, dodajemo prstohvat soli i mešamo viljuškom. Sipamo brašno i mešamo dok ne dobijemo loptu od testa, na kraju mesimo na radnoj površini. Ostavljamo da odstoji 20 minuta, pokriveno krpom.
Podelimo na dva dela i svaki razvlačimo na tanku koru. Ovde sam probala jedan trik koji sam videla na internetu :) Na kalup za led, namazan uljem stavljamo prvo testo i lagano pritiskamo u kalup, da se dobije udubljenje.
Pileće meso kuvamo dok ne bude gotovo i ocedimo, ali može i od pečenog pileta. Isečemo na male komadiće i začinomo začinima. Rasporedimo u kalupe, a odozgo poklopimo drugom korom od testa. Prelazimo oklagijom da izađe višak, okrećemo.
Isečemo da bude rebrasto na kvadrate ili pravougaonike. Isto dobijamo i bez kalupa. Prosto na prvoj kori oblikujemo 10 gomilica, na razmaku jedna od druge, odozgo drugu i sečemo.
Raviole kuvamo u vreloj, posoljenoj vodi 3-5 minuta, kad isplivaju na gore, vadimo ih i ocedimo rešetkastom kašikom. Pavlaku pomešamo sa topljenim sirom i začinimo po ukusu.
Domaće raviole prelivamo i serviramo, posipamo mirođijiom. Testo je za 12 raviola, ako želite više, povećajte dozu, znate da se na 1 jaje dodajte oko 100 g brašno, ali zavisi od veličine jajeta.
Komentari