Pogača sa sitnim sirom, medom i pomorandžama

02/02/2018
"Kolač sa mirisom i ukusom za milione "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • rastopljen maslac - 30 g
  • med - 1 kašičica
  • orasi - 2 supene kašike, pečeni i samleveni
  • keks - 1/2 šolje, iseckan
  • kora od pomorandže - 1 izrendana
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • sitan sir - 300 g
  • brašno - 1 kašičica
  • sok od pomorandže - 1 supena kašika
  • pavlaka - 1/2 šolje
  • šećer - 1/2 šolje
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte rastopljeni maslac, med, koru od pomorandže, orahe i keks. Dobijenu smesu pecite na umerenoj vatri u namazanom plehu, 10-15 minuta.

Pomešajte sitan sir i u njega dodajte brašno, šećer, so i koru od pomorandže. Dodajte žumanca, jedno po jedno, i nastavite da mešate.

Postepeno dodajte i pavlaku. Umutite belanca na sneg i pomešajte ih sa kremom.

Sipajte testo preko gotovog sloja i ponovo pecite u rerni na umerneoj vatri oko 30 minuta.

Kad se pogača ohladi, postepeno u rerni, ukrasite kriškama pomorandže.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar