Način pripreme
U posudu sipajte polovinu mleka i dodajte kvasac i šećer, promešajte i ostavite na toplom da nadođe. Umutite jaje viljuškom, u njega dodajte ulje, ugrejano sveže mleko, kiselo mleko i so.
Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte smesu od jaja i kvasac, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju u i stavite na toplom da se udvostruči,
Nadošlo testo podelite na dva jendnaka dela. Jedan deom podelite na 4 jednaka dela i oblikujte lopice. Drugi deo testa podelite na 5 jednakih delova i oblikujte loptice.
Uz pomoć oklagije razvucite odvojeno 4 loptice na koru prečinika 15 cm, namažite ih prethodno pomešanim uljem, maslacem i sitnim sirom. Svaku koru uvijte u rolat i prstima malo povećajte prečnik.
Koso isecite rolat na dva jednaka dela i poređajte u krug u plehu, obloženim papirom za pečenje ra prorezima napolju.
Na isti način uradite i sa 4 manje loptice i poređajte preko prvih - izmežu rasečenih rolata. Petu loptu stavite u sredinu pogače.
Namažite pogaču umućenim žumancem i uljem i pospite semenkama i ostavite oko 40 minuta na toplom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta dok ne dobije zlatnu boju.