Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Domaća bugarska musaka

Domaća bugarska musaka

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaća bugarska musaka
Fotografije: Filip Dimitrov
6 / 21
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Provereni recept iz riznice Najukusnijih bugarskih jela"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 700 g, mešano
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 1 šoljica
  • čubar - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po želji
  • biber - po želji
  • Za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i propržite ga u tiganju sa uljem. Dodajte iseckanu šargarepu i paradajz, pa posipajte preko alevu papriku.

Dodajte mleveno meso sa malo vode i dobro promešajte, dok se meso ne razloži na sitne komadiće. Dodajte čubar i so, pa sklonite sa vatre.

Krompir ogulite i isecite na male kocke i stavite ga u posudu sa vodom, kako bi se skrob uklonio.

U tepsiju sa malo ulja na dno sipajte polovinu krompira i ravnomerno rasporedite. Preko rasporedite mleveno meso, pa zatim i preostali krompir.

Sipajte vruću vodu, gotovo da ogrezne i pecite u rerni na 200 stepeni, dok krompir ne omekša i dok voda ne ispari, oko 40 minuta.

Izvadite i prelijte sa prethodno umućenim jajima, sa kiselim i svežim mlekom i brašnom.

Vratite musaku u rernu i neka se jelo dopeče dok se preliv ne stegne i ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: