Pileća mućkalica

Pileća mućkalica
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Ukusno i lepo. zato što hrana ne treba samo da raduje nepce, nego i oči"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • zelena paprika
  • crvena paprika
  • pečurke - 200 g
  • paradajz - 2 komada, izrendan
  • beli luk - 2 čena
  • slanina - 100 g
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • crveni luk - 1
  • luk - 1 komad (običan)
  • crno vino - 1 šolja za kafu
  • so
  • pileći bujon - 1
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite pileće meso i izvadite ga u pleh.

U istu mast stavite paprike i slaninu. Čim omekšaju, dodajte i pečurke.

Kad voda ispari, savite luk, isečen na polumesec.

Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz sa belim lukom, vino i kisele krastavčiće.

Sipajte jednu šolju vode, stavite začine i prebacite u pleh sa mesom.

Pecite na 180 stepeni 50 minuta. Nakon toga sipajte pavlaku i ostavite još 20 minuta u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: