Način pripreme
Zamesite testo od navedenih sastojaka za raviole. Uvijte u streč foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
U šerpi kuvajte spanać 5 minuta. Ostavite da se ohladi, ocedite i sitno iseckajte.
Pomešajte sa sirom, kojeg se izgnječili viljuškom. Stavite biber i promešajte.
Izvadite testo iz frižidera i podelite ga na tri lopte. Svaku provucite kroz mašinu za pastu do tećeg stepena. Isrcite na dva dela i pokrijte kalupom za raviole.
Prstima prtisnite svako gnezdo i napunite nadevom. Poklopite i isecite ivice. Kuvajte u posoljenoj vodi 4-5 minuta.
Za sos ugrejte nekoliko supenih kašika maslinovog ulja. Oljuštite, isecite i propržite beli luk. Dodajte prstohvat origana i sačekajte još minut.
Isključite ringlu i prelijte raviole, koje ste prethodno poređali na tanjir. Servirajte posute parmezanom.