Prolećna janija sa želucima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/03/2018
"Retro predlog za obožavaoce lakih janija "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • mladi luk - 2 veze
  • paradajz - 220 g iz konzerve
  • pileći bujon - 400 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno očistimo želuce, stavljamo ih u vodu i kuvamo dok ne omekšaju.

Ocedimo ih i ostavljamo bujon sa strane.

U posudu stavljamo masti i dodajemo želuce, pržimo oko 5-8 minuta.

Dodajemo očišćen i iseckan luk.

Nakon 3-4 minuta pospemo biberom i odmah nakon toga sipamo sok od paradajza i sačuvani bujon.

Janiju sa želucima začinimo vegetom.

Ostavimo da se krčka 10-15 mnuta, nakon toga je zgusnemo sa malo brašna, pomešanog sa vodom.

Prolećnu janiju sa želucima rasporedimo na tanjire i serviramo dok je još topla.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar