Supa od pomorandže i šargarepe

09/03/2018
"Postoji toliko mnogo razloga da probate ovu supu, to što je božanstvenog ukusa je samo jedan od njih "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano958
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 kg, oljuštena i sitno iseckana
  • luk - 1 glavica srednje veličine, iseckana
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • bujon - 5 šolja, pileći ili voda
  • korijander - 1/2 kašičice, semenke
  • kumin - 1/2 kašičice
  • limun - 1/2 kašičice, kora
  • pomorandža - 1 komad, sok
  • korijander - 1 supena kašika, sveže iseckan
  • so
  • biber - po ukusu
  • ljuta paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ova supa se priprema skoro isto kao i obične supe, ali njen ukus je jedinstven. Miks semenki kumina i korijandera, slatkoća sveže šargarepe, note citrusa, spojeni zajedno u jedan magičan ukus.

Kao svako dobro napravljeno jelo, ova supa od šargarepe i pomorandže obuhvata više od osnovnovih receptora ukusa: ona je slatka, pikantna, slana i sa samo jednim dodirom kisela zbog note citrusa.

Osim toga što se jednostavno pravi, ukusna je, pomoći će vam da se osečate dobro, zato što je puna stvari koje su korisne za zdravlje. Šargarepa je obogaćena vitaminom A, koji je od izuzetnog značaja za dobro zdravlje očiju, ne samo dok rastemo, nego i kada smo već odrasli.

Ona može da spreči pojavu suvoće očiju i da sačuva zdravlje očiju, sa napretkom u rastu. Vitamin C pomaže jačanju imunog sistema, i to je izuzetno važno tokom hladnih dana.

I nemojte zaboraviti - nemojte štedeti na maslinovom ulju u ovom receptu. Dok su neki vitamini, kao što je vitamin C rastvorljivi sa vodom, postoje i drugi, kao vitamin A koji se rastvara sa mašću, tako da treba da imate korisne masti tokom dijete, da biste pomogli telu tokom zime.

U velikoj šerpi ugrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte semenke korijandera i kumina, i pržite uz neprestano mešanje 30 sekundi.

Dodajte luk i pržite 5 minuta. Dodajte šargarepu i pržite 5 minuta. Dodajte pileći bujon i ostavite da provri.

Smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka oko 30-40 minuta ili dok šargarepa ne omekša. Dodajte sok od pomorandže i koru od limuna. Dodajte sitno iseckanu ljutu papriku po želji.

Supu potpuno ispasirajte uz pomoć blendera. Posolite i pobiberite po ukusu. Podelite supu u posudice za serviranje, pospite svežim korijanderom i servirajte toplu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar