Način pripreme
U blago zagrejanoj vodi istopite kvasac i šećer. Izmešajte i sačekajte da se aktivira.
U međuvremenu prosejte brašno sa solju. Oblikujte udubljenje u njegovoj sredini i unutra sipajte dve kašike ulje, gotov kvasac i sveže mleko.
Postepeno umesite meko i glatko testo. Pokrijte ga i ostavite ga da naraste otprilike 40 minuta. Nakon toga premesite na kratko i ostavite da odmori na još desetak minuta.
Pripremite začine u koje želite da uvaljate hleb - origano, peršun, kurkumu, aleva papriku ili šta volite.
Od gotovog testa kidajte loptice veličine oraha. Spljeskajte ih, a u sredinu svake stavite sir. Zatvorite kako biste oblikovali lopticu.
Umačite loptice u istopljeni maslac (koji ste pomešali sa malo ulja), zatim uvaljajte u različite začine.
Podmažite kalup za kolač i ređajte loptice jednu na drugu. Ostavite gotov hleb da naraste na još sat vremena.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Hleb pecite dok ne bude gotov.
Majmunski hleb sa sirom i začinima je veoma uspešan.