Slano pecivo iz Dobrudže

16/03/2018
"Da li je samo u Dobrudži slano pecivo toliko ukusno ili sa pravim receptom svako može da uspe "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije50
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano434
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo sodu u kiselom mleku. Prosevamo brašno. Rastopimo maslac.

U posudi sa prosejanim brašnom sipamo kiselo mleko sa sodom, jaja, rastopljeni maslac, so i mrvljeni sir. Zamesimo testo. Pokrivamo streč folijom i ostavljamo da odstoji oko 30 minuta.

Dobijeno testo delimo na lopte, koje posle razvlačimo oklagijom. Oštrim nožem sečemo na romboide, presavijamo po dijagonali.

Porežamo ih u namazan pleh. Pečemo na 180 stepeni 30 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti