Milibrot sa krem karamelom

Milibrot sa krem karamelom
Fotografije: Viktoria Georgieva
1 / 8
17/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Volimo milibrot, obožavamo krem karamel, a u kombinaciju jednog i drugog smo bukvalno zaljubljeni"

Potrebni sastojci

  • milibrot - 1 srednje veličine, suv
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 5 - 6 komada
  • vanila - 2 kesica
  • šećer - 1 i 1/2 šolje + 100 g za karemel
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte 100 g šećera i sipajte karamel na dno vatrostalne činije. Odozgo poređajte milibrot debljine oko 1 cm - do sredine pleha.

Mikserom umutite jaja sa šećerom i mlekom i sipajte smesu preko milibrota. Ostavite tako da odstoji 15 minuta, da milibrot može da upije tečnost.

Stavite u drugi pleh da se peče na pari, u prethodno ugrejanoj rerni na oko 160 stepeni.

Gotov kolač ostavite da se dobro ohladi i servirajte na odgovarajućem poslužavniku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: