Brza medena torta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
07/02/2020
"Hajde da vidimo koliko brzo ćete pojesti ovu ukusnu brzu medenu tortu"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano407
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Med i soda bikarbona pomešamo u šerpi i stavljamo se na tihu vatru, dok smesa ne počne da se peni i da dobija jarko žutu boju, to bude za 2 minuta ili malo više.

Sklanjamo smesu sa vatre i postepeno joj dodajemo maslac i ostale sastojke, uz neprekidno intenzivno mešanje.

Brašno se dodaje postepeno u porcijama. Možda ne ode svo - smesa treba da bude gusta.

Smesa se sipa u podmazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje. Stavlja se u hladnu rernu i peče se dok ne bude gotova - dok čačkalica ne bude suva.

Gotova ohlađena kora se iseče na dva dela.

Krem se pravi tako što se umešaju svi sastojci, osim trećine oraha.

U tanjir za tortu ili poslužavnik se stavlja jedna polovina kore i maže se delom krema.

U preostali krem se dodaju izdvojeni samleveni orasi. Sa ovim kremom od oraha se maže torta odozgo i sa strane.

Ukrašavate medenu tortu mlevenim orasima i posipta narendanom čokoladom.

Dobro je da gotova torta odstoji 24 sata u frižideru i da se tada konzumira.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar