Način pripreme
Med i soda bikarbona pomešamo u šerpi i stavljamo se na tihu vatru, dok smesa ne počne da se peni i da dobija jarko žutu boju, to bude za 2 minuta ili malo više.
Sklanjamo smesu sa vatre i postepeno joj dodajemo maslac i ostale sastojke, uz neprekidno intenzivno mešanje.
Brašno se dodaje postepeno u porcijama. Možda ne ode svo - smesa treba da bude gusta.
Smesa se sipa u podmazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje. Stavlja se u hladnu rernu i peče se dok ne bude gotova - dok čačkalica ne bude suva.
Gotova ohlađena kora se iseče na dva dela.
Krem se pravi tako što se umešaju svi sastojci, osim trećine oraha.
U tanjir za tortu ili poslužavnik se stavlja jedna polovina kore i maže se delom krema.
U preostali krem se dodaju izdvojeni samleveni orasi. Sa ovim kremom od oraha se maže torta odozgo i sa strane.
Ukrašavate medenu tortu mlevenim orasima i posipta narendanom čokoladom.
Dobro je da gotova torta odstoji 24 sata u frižideru i da se tada konzumira.
Nek vam je slatko!