Način pripreme
Prethodno pripremamo pečurke, šargarepu i luk, očistimol ih i sitno isčemo.
Da bismo pripremili sos od paradajza u šerpi ugrevamo ulje i stavljamo iseckan luk da se dinsta, posle dodajemo mleveno meso i mešamo dok se ne proprži. U nju dodajemo pečurke i šargarepu, kad se proprže sipamo paradajz sos, stavljamo so i biber i ostavljamo da malo vri, a nakon toga skidamo sa vatre.
Sos bešamel:
U drugu posudu stavljamo ulje da se ugreje, u njemu pržimo brašno dok ne porumeni i dodajemo sveže mleko. Sos mešamo i začinimo sa malo soli i bibera. Ako sos postane previše gust, možete ga razrediti sa malo vode.
U pleh počinjemo da ređamo red kora, sos od paradajza, sos bešamel, poslednji red su kore, sos bešamel i rendani kačkavalj.
Stavljamo u rernu na 30-40 minuta.