Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci bez kostiju sa belim lukom i limetom

Pileći bataci bez kostiju sa belim lukom i limetom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Pileći bataci bez kostiju sa belim lukom i limetom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
09/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Obećavamo vam da do sada niste probali ukusniju piletinu! Toplo preporučujemo svim gladnicima"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • marinirane pečurke - 3 supene kašike iz tegle
  • peršun - 4 - 5 grančica
  • limeta - 1 komad
  • so
  • balsamiko glazura
  • belo vino - 2 supene kašike
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Očisite batake i odvojite ih od kostiju.

Marinirajte ih tako što ih prelijte balsamiko glazurom, sokom od limete, maslinovim uljem i belim vinom. Začinite ih solju, origanom i dodajte sitno iseckane čenove belog luka. Ostavite ih na oko 30 minuta da se marinuju i da upiju miris.

Ugrejte gril tiganj. Poređajte pileće batake i grilujte ih sa obe strane oko 10 minuta.

Stavite batake u odgovarajući pleh, pospite mariniranim pečurkama i biberom, sipajte preostalu marinadu i pecite u ugrejanoj rerni dok ne budu gotovi.

Gotovo jelo pospite sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: