Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Veličanstvene slane korpice

Veličanstvene slane korpice

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Veličanstvene slane korpice
Fotografije: Anonymous
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Pokažite malo srdačnosti i pripremite ove jedinstvene i veličanstvene slane korpice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • majonez - 2 supene kašike
  • topla voda - 1/2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • za nadev
  • ćureća šunka - 200 g, slajs
  • sir - 100 g
  • majonez - 1 supena kašika
  • ceđeno kiselo mleko - 2 supene kašike
  • mirođija - 2 kašičice, sitno iseckana
  • mladi luk - 2 struka, iseckan
  • kačkavalj - za dekoraciju
  • prepeličija jaja - kuvana, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo dve vrste brašna, so i prašak za pecivo.

U drugoj posudi pomešamo toplu vodu i majonez, i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Sipamo tečnu smesu u suvu, mešamo i zamesimo testo - ako je potrebno dodajemo još brašna, nema veze da li je kukurzno ili pšenično, ako je testo mnogo lepljivo.

Dodajemo alevu papriku i ponovo premesimo - nije potrebno da se mnogo mesi, zato što ne ne treba da bude ravnomerno obojeno testo.

Potreban nam je ceo kalup za mafine. Okrećemo ga naopako i namažemo uljem spoljašnji deo svakog kalupa.

Razvučemo testo na tanku koru i od nje uske i duge trakice. Uvijamo trakice oko namazane spoljašnje strane kalpa, ili ih ukrstimo kaš rešetku. Pristiskamo i oblikujemo lepše.

Tako stavljamo u rernu, kao što izgledaju - sa rupicama nadole i korpicama odozgo. Pečemo oko 20 minuta dok ne bude gotovo.

Pripremamo nadev, prvo u posudi viljuškom izgnječimo sir, dodajemo majonez i ceđeno mleko, a nakon toga iseckan luk i mirođiju. Lepo promešamo.

Uzimamo korpicu, u nju stavljamo krišku filea, trudimo se da pokrijemo celu korpicu unutra. Sipamo od smese, količina po želji. Stavljamo pola oljuštenog jajeta i ukrašavamo trakicom kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: