Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Aromatičan đuveč sa svinjskim mesom

Aromatičan đuveč sa svinjskim mesom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Aromatičan đuveč sa svinjskim mesom
Fotografije: Iliana Stoyanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Bez zaprške, bez dodatka masti - aromatičan đuveč, koji ćete jesti sa apetitom i do mile volje"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, od plećke
  • krompir - 7 komada
  • tikvica - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • celer - 1 kriška, isečen na komade
  • đumbir - 2 cm, koren
  • đuveč - 1 tegla /boranija, patlidžan, grašam, bamja, paprike/
  • paradajz - 1 tegla, konzerva, ceo paradajz
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - 10 zrna
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • bujon - 600 ml, domaći
  • ulje - 5 supenih kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 4 - 5 zrna
  • bosiljak - 1 prstohvat, suv
  • origano - 1 prstohvat, suv
  • crno vino - 100 ml
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade, operite i osušite. Krompir, luk, praziluk, šargarepu i tikvicu krupnije iseckajte.

U glinenu đuvečaru sipajte ulje i po dnu poređajte meso. Odozgo stavite krompir, luk, praziluk, kriške celera, izrendan đumbiri šargarepu.

Sipajte bujon preko povrća, da se krompir ne dodiruje sa paradajzom. Nakon toga sipajte đuveč iz konzerve, komade tikvice i sipajte ceo paradajz. Pospite šećerom.

Sipajte vino i pospite alevom paprikom i solju. Dodajte suve sastojke.

Stavite ispod poklopca đuvečare foliju i pecite na 200 stepeni 2 sata. Skinite foliju i pospite svežim peršunom.

Napomena: U ovom receptu nisam pržila meso i povrće, sve je bilo sirovo, osim konzerve. Rezultat je bio fantastičan i zdraviji - bez zaprške, sa bogatim ukusima.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: