bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Jednostavne viršle s kačkavaljem

Jednostavne viršle s kačkavaljem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k684k221
Jednostavne viršle s kačkavaljem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
02/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Vanja se opet igrala sa testom sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (1 žumance za mazanje)
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • suvi kvasac - 1 kesica (7 g)
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 kg
  • viršle - 4 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka sa šećerom i malo brašna. Prosejte brašno, umutite jaja, odvajajući jedno žumance za mazanje.

Dodajte kiselo mleko i ostatak svežeg mleka. Dobro zamesite elastično testo koje ostavljate pokriveno da naraste.

Isecite viršle na lente ili na 4 dela po dužini. Neke od parčića oštricom noža isecite i uvijte u krug.

Od testa razvijte koru i isecite na trake, uvijte oko kružića viršli, može i sa dve lente. Druge oblike možete sami da napravite kako se vama sviđa.

Ja oblikujem veoma lako, razvijajući malu elipsastu koru, koju sa strane isečem na trake, stavljam viršlu po sredini i upletem trake. Neke možete da zavijete i sa strane, iako je upleteno.

Ostavite ih da narastu i na oble viršle stavite po sredini parče kačkavalja. Namažite umućenim žumancem, pospite susamom i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: