Domaća kapama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
03/04/2018
"Kapama je kapama, a za domaću smo čuli da je pet puta ukusnija "
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 183
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednje velika glavica
  • svinjsko meso - 700 g
  • pileći bataci - 3 komada
  • sirova kobasica - 2 komada
  • mleveno meso - 400 g
  • pirinač - 100 g
  • biber - mleveni
  • aleva paprika
  • mrvljeni čubar
  • pikantni začin
  • ulje - 50 ml
  • vino - 300 ml
  • rasol - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Od mlevenog mesa, pirinča, bibera, aleve paprike i čubra po ukusu, prave se sarme.

Na dno glinene posude stavljamo ulje, dva velika lista kupusa. Odozgo poređamo svinjsko meso, isečeno na parčiće.

Preko mesa stavljamo sitno isečen kiseli kupus. Nakon toga poređamo sarme, pileće batake i kobasicu isečenu na parčiće. Skroz odozgo stavljamo dva velika lista kupusa.

Posipamo pikantan začin preko listova i prelivamo uljem, vinom i rasolom.

Preko posude stavljamo aluminijumsku foliju i poklapamo poklopcem.

Pečemo 1 sat na 220 stepeni i nakon toga smanjujemo stepene na 120 i pečemo još 2 sata.

Nakon što je jelo gotovo, sipa se i raspoređuje se na porcije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar