Način pripreme
Vodu i ulje stavite u šerpu da provri. Onda dodajte brašno odjednom i počnite da mešate drvenom kaškom, dok ne dobijete homogenu smesu, i počne da se odvaja od ivica posude. Ostavljamo sa strane, ja mutim mikserom, žice za tvrdo testo prave odličan posao.
Ugrevamo rernu na 200 stepeni. U pleh stavljamo papir za pečenje, a testo stavljamo u špric i pravimo eklere. Možete i koristiti kašiku za njihovo pravljenje ako nemate špric. Pečemo u ugrejanoj rerni oko 30-35minuta.
Za to vreme ne otvaramo rernu, inače će past! Prilikom pečenja, ekleri se utrostruče, zato ih nemojte stavljati blizu jedan do drugog. Gotove eklere direktno izvadite, nemojte čekati, i stavite sledeće. Proces ponavljajte dok ne potrošite testo.
Za krem umutite sve sastojke u šerpi, bez maslaca i uz neprestano mešanje stavite na vatru. Pazite da ne zagori, zato mešajte energično. Kad krem provri, skinite sa vatre i dodajte maslac. Mešajte dok se ne rastopi.
Sačekajte oko 30 minuta da se krem ohladi (dobro ga pokrijte providnom folijom, da se ne uhvati korica) i napunite eklere (ili ih isecite i napunite kašikom ili špricom).
Na kraju pospite šećerom u prahu, a možete rastopiti čokoladu i preliti ih.