Način pripreme
Operemo jagnjeće iznutrice sa puno vode. Stavljamo vodu u veliku šerpu da provri. Stavljamo ih u šerpu da vru.
Kad se pojavi pena, skidamo je. Kuvane iznutrice vadimo i sitno sečemo. Procedimo bujon. Sipamo još tople vode u šerpu na vatri, i ponovo stavljamo da provri.
Unutra stavljamo iznutrice. Operemo i očistimo luk i nanu. Luk sitno sečemo i stavljamo u iznutrice u šerpi. Dodajemo ulje. Ostavljamo čorbu da vri.
Očistimo pirinač i operemo ga. Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Dodajemo krompir i ostavljamo da vri.
Pred kraj stavljamo pirinač. Kuvamo dok ne bude gotov pirinač i krompir. Posolimo i pobiberimo. Posipamo nanom.
Kad čorba bude gotova, skidamo je.
Viljuškom dobro umutimo kiselo mleko i jaje, dok ne dobijemo glatku smesu bez grudvica. Uzimamo kutlačom malo od bujona i stavljamo u jaja sa kiselim mlekom, promešamo.
Ponovo stavljamo čorbu na vatru. Smesu lagano dodajemo u čorbu, mešamo. Pažljivo zapržavamo čorbu.
Kada je zapržimo, sipamo je u posudice. Neka vam je slatko!