Način pripreme
Odvojeni grudni koš sa vratom i iznutricama stavljamo u ekspres lonac, u posoljenu vodu, i kuvamo nakon signala za početak procesa oko 20 minuta.
Luk sitno iseckamo, beli luk takođe i dinstamo sa maslinovim uljem u šerpi, u kojoj ćemo pripremati čorbu. Dodajemo origano i so, a pre nego što bude gotova zaprška dodajemo brašno, i energično mešamo.
U međuvremenu gotovo meso vadimo iz bujona, a njega procedimo i sipamo u mekani luk. Dodajemo ostale sitno iseckane sastojke, biber, majčinu dušicu i malo soli, dopunimo vodom dok ne dobije količina oko 4 l, poklopimo.
Pažljivo odvojimo meso od kostiju, sitno iskidamo, a iznutrice sečemo i dodajemo u čorbu. Kad sve bude gotovo stavljamo fidu i pripremamo zapršku od jajeta, pavlake i peršuna.
Kad fida nabubri, skidamo čorbu sa vatre, sačekamo malo i zapržimo. Ako je potrebno dodajemo so po ukusu.