Način pripreme
1. Isecite šargarepe na četvrtine, a celer na sitne kocke, luk sameljite u blenderu u finu kašicu. Krompir oljuštite i stavite u vodu dok ne dođe vreme da ga dodate u jelo.
2. Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte šargarepe, paprike i celer sa malo solim dok ne omekšaju. nakon toga dodajte samleveni luk. Mešajte oko 3-4 minuta na umerenoj vatri, da ispari voda koju je pustilo povrće i stavite koncentrat od paradajza i jabukovo vino.
3. Promešajte na kratko da ispari i stavite i alevu papriku. Ubrzo stavite batake, dobro očišćene i oprane i nalijte vodu, toliko da prekrije sastojke.
4. Kuvajte 20 minuta i dodajte krompiriće isečene na krupno. Kuvajte još 20 minuta na umerenoj do tihoj vatri ili dok potpuno ne omekšaju i ne budu gotovi meso i krompir.
5. Pred kraj kuvanja dodatno začinite solju, namrvljenom ljutom paprikom, povrćem u prahu i brašnom razmućenim sa malo vode, a pre nego što ga dodate u jelo dodajte i kutlaču bujona, da se ujednače temperature.
6. Ostavite da se zgusne i isključite ringlu, ostavljajući još 5-6 minuta šerpu na njoj. Servirajte jelo vruće, posuto sveže iseckanim peršunom.
Prijatno!