Kolač sa kroasanom
Кроасанов Кейк
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kroasani»Kolač sa kroasanom

Kolač sa kroasanom

Kolač sa kroasanom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
06/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
1
"A neki ljudi kupuju kroasane samo da bi pripremili aromatičan kolač sa kroasanima"

Potrebni sastojci

  • kroasani - 3 komada, veliki sa krem bruleom
  • jaja - 3 komada
  • mleko - 500 ml, sveže
  • šećer 150 g
  • vanila - 3 kesice
  • šećer za karamel - 220 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite šećer za karamel dok ne dobije zlatnu boju. Karamelom preljte dno prethodno pripremljenog kalupa za tortu. Kalup ne treba da propušta vodu, zato što će se kolač peći na pari, i ne treba da izađe karamel, ili da voda uđe unutra.

Dodatno uvijte kalup folijom. Isecite kroasane na komade debljine 2.5-3 cm.

Poređajte krugove preko karamele u kalup. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilu i ugrejano sveže mleko. Lepo promešajte.

Prelijte kroasane smesom i stavite kalup u dubok pleh.

Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Kolač je nizak, sipajte vodu u pleh do nivoa kolača.

Pecite oko 30-40 minuta. Kad bude gotovo ostavite da se ohladi i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: