Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od maslaca sa kokosom i slatkom od bresaka

Kolač od maslaca sa kokosom i slatkom od bresaka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Kolač od maslaca sa kokosom i slatkom od bresaka10 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
26 min.
Ukupno
46 min.
Porcije
12
"Kolač, koji je pravi ubica dijeta"

Potrebni sastojci

  • brašno - 170 g
  • prezle - 100 g
  • jaja 2 komada xl (ili 3 komada m)
  • pomorandže - 1/2 komada, sok
  • šećer - 130 g
  • masalc - 120 g, rastopljen
  • slatko od bresaka - 200 - 250 g
  • kokosovo brašno - 4 supene kašike
  • vanila - 1 komad, kesica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kuvertira od kokosa
  • maslac - 50 g
  • šećer - 4 supene kašike, pune
  • sok od pomorandže - 80 ml
  • voda - 80 ml
  • kokosovo brašno - 120 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite jaja sa šećerom na mekan krem i lagano dodajte rastopljeni maslac i sok od pomorandže, nemojte prestajati da mutite.

2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i dodajte ga u smesu u delovima, zajedno sa prezlom, mešajte drvenom ili silikonskom kašikom.

3. Gotovu smesu odjednom sipajte u namazan i brašnom posut pleh ili kalup za kuglof (okrugao, prečnika 24-25 cm). Možete koristit i papir za pečenje.

4. Pospite sa 4 supene kašike kokosovog brašna i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 20 minuta.

5. Pre nego što isteče vreme pečen ja, pripremite kuvertiru, ugrejte maslac, vodu i sok od pomorandže na umerenoj vatri. Stavite i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi i provri. Po želji možete ostaviti da vri dok se ne zgusne malo, ili ostavite ređe, zato što će kolač inače upiti tečnost i biće vlažan, što je takođe odlično.

6. Gotovu koru izvadite iz rerne i namažite slatkom - ono može biti sa celim komadima voća ili mleveno. Rasporedite kuvertiru od kokosa ravnomerno preko bresaka i stavite još 5-6 minuta u rernu, koju ste prethodno pojačali na 200 stepeni, i isključili donji grejač.

7. Potpuno gotov kolač ostavite da se ohladi i izvadite iz kalupa. Ako niste koristili papir za pečenje, pazite da se ne prelomi, zato što je krehk i nežan. Pospite šećerom u prahu po želji i ukrasite po vašem ukusu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: