Način pripreme
Rastvorite kiselo mleko u vodi. Zagrejte ga blago, ali ne da bude vruć. Rastvorite u njemu 1 kašiku šećera brašno i kvasac.
Promešajte da postane kaša i ostavite na deset minuta da naraste. Umutite odvojeno jaja, ulje i preostalu količinu šećera. Umešajte aktiviran kvasac u smesu sa jajima.
Zamesite sa brašnom meko testo, a tokom procesa mešanja dodajte so. Ostavite testo da naraste oko sat vremena.
Naraslo testo podelite na dva dela. Svaki razvijte u krug debljine oko 1 cm. Krug podelite na 16 jednakih trouglova, svaki namažite tečnim medom i uvijte u kiflice.
Poređajte ih u odgovorajuću posudu, prethodno pokrivenu papirom za pečenje, na rastojanju jednu od druge. Ostavite na toplom da odstoje još oko 30-40 minuta. Namažite ih umućenim žumancem i pospite obilno šećerom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.