Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Uskršnje kiflice sa medom

Uskršnje kiflice sa medom

DianaDiana
Šegrt
26583
Uskršnje kiflice sa medom
Fotografije: Iliana Stoyanova
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
32
"Samo je jedna od njih dovoljna da vas natera da se osmehnete"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 1/3 šolje
  • kvasac - 1/2 kocke
  • ulje - 1/4 šolje
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 500 g
  • med - za mazanje
  • šećer - za posipanje kifli
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kiselo mleko u vodi. Zagrejte ga blago, ali ne da bude vruć. Rastvorite u njemu 1 kašiku šećera brašno i kvasac.

Promešajte da postane kaša i ostavite na deset minuta da naraste. Umutite odvojeno jaja, ulje i preostalu količinu šećera. Umešajte aktiviran kvasac u smesu sa jajima.

Zamesite sa brašnom meko testo, a tokom procesa mešanja dodajte so. Ostavite testo da naraste oko sat vremena.

Naraslo testo podelite na dva dela. Svaki razvijte u krug debljine oko 1 cm. Krug podelite na 16 jednakih trouglova, svaki namažite tečnim medom i uvijte u kiflice.

Poređajte ih u odgovorajuću posudu, prethodno pokrivenu papirom za pečenje, na rastojanju jednu od druge. Ostavite na toplom da odstoje još oko 30-40 minuta. Namažite ih umućenim žumancem i pospite obilno šećerom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: