Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Korpice»Paštejš de nata (Portuguese Custard Tarts)

Paštejš de nata (Portuguese Custard Tarts)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Paštejš de nata (Portuguese Custard Tarts)
Fotografije: marcheva14
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
26
"Lakše je da ga pripremite, nego da izgovorite brzo tri puta Veoma je ukusno"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 lista (400g)
  • limun - 3 - 4 komada, isečeni ljuštilicom za povrće, celi komadi kore od limuna
  • jaja - 7 komada, samo žumanca
  • šećer - 500 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 60 g, belo
  • voda - 250 ml
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni

Kalup za mafine ili metalni kalupi za pečenje, dva po 12 komada, jedan kalup.

U kaserolu sipajte šećer, koru od limuna i vodu. Stavite na umerenu vatru, mešajte dok se šećer ne rastopi i ostavite da vri oko 10 minuta. Vreme merite nakon što provri. Skinite sa vatre i ostavite sa strane. Kad se ohladi izvadite kore od limuna.

U šerpu sipajte mleko, dodajte brašno i mešajte žicom dok ne dobijete potpuno glatku smesu. Stavite na umernu vatru da se kuva dok se krem ne zgusne.

Skinite sa vatre i lagano počnite da dodajete sirup uz neprestano mešanje žicom. Ostavite da se malo ohladi i dodajte jedno po jedno žumance. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite sa strane.

Ugrejte rernu na 200 stepeni.

Radnu površinu pospite sa malo brašna ili na sam papir stavite lisnato testo. Odvijte i razvucite na pravougaonik. Svuda pospite cimet, radsporedite rukama, namažite.

Uvijte od uže strane u rolat, uz pomoć papira. Isecite nožem na komade debljine oko 2-2.5 cm, u zavisnosti od veličine kalupa.

Komade testa stavite uspravno i rukoma spljeskajte na dole. Svako parče stavite u kalup za pečenje i prstima oblikujte oko ivica i do vrha. Razvucite što je moguće tanje. Kulačom sipajte smesu od jaja, napunite kalupe.

Kalupe stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 18-20 minuta ili dok ne dobiju lepe, zapečene pege odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: