Način pripreme
Za palačiinke umutite jaja, dodajte gaziranu vodu i brašno, i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ugrejte tiganj, namažite sa malo ulja i ispecite 6 palačinaka.
Za nadev, u istom tiganju ugrejte 1 supenu kašiku ulja i propržite sitno iseckan luk. Kad omekša dodajte mleveno meso i začine, pržite oko 10 minuta dok se mleveno meso ne izmrvi i ne ostane na masti.
Dodajte kačkavalj i pavlaku, promešajte i kad provri skinite sa vatre, ostavite da se ohladi.
Za to vreme napravite preliv, umutite jajai dodajte ulje, kačkavalj, začine, posolite po ukusu.
U svaku palačinku stavite od nadeva, uvijte u rolat i poređajte u pelh jedno do drugog.
Prelijte pripremljenim prelivom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 35 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.