Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kanelone od palačinaka sa mlevenim mesom i ukusnim prelivom

Kanelone od palačinaka sa mlevenim mesom i ukusnim prelivom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kanelone od palačinaka sa mlevenim mesom i ukusnim prelivom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ako vam je ostalo palačinaka od juče, evo jedne odlične ideje kako da ih pretvorite u nešto veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 2 komada
  • gazirana voda - 250 ml
  • brašno - 150 g
  • za nadev
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 500 g
  • pavlaka - 4 supene kašike
  • kačkavalj - 60 g, iseckan
  • muskantni oraščić - 1 prstohvat
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 40 g, izrendan
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • majčina dušica - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za palačiinke umutite jaja, dodajte gaziranu vodu i brašno, i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ugrejte tiganj, namažite sa malo ulja i ispecite 6 palačinaka.

Za nadev, u istom tiganju ugrejte 1 supenu kašiku ulja i propržite sitno iseckan luk. Kad omekša dodajte mleveno meso i začine, pržite oko 10 minuta dok se mleveno meso ne izmrvi i ne ostane na masti.

Dodajte kačkavalj i pavlaku, promešajte i kad provri skinite sa vatre, ostavite da se ohladi.

Za to vreme napravite preliv, umutite jajai dodajte ulje, kačkavalj, začine, posolite po ukusu.

U svaku palačinku stavite od nadeva, uvijte u rolat i poređajte u pelh jedno do drugog.

Prelijte pripremljenim prelivom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 35 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: