Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec na baštovanski način

Zec na baštovanski način

Yana G.Yana G.
Kuvar
6028242
Zec na baštovanski način
Fotografije: Yana G.
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Krhko zečije mesce i najsvežije povrće - šta više treba da nazovemo jedno jelo savršenim"

Potrebni sastojci

  • zec - 1/2 komada
  • krompir - 5 - 6 komada (krupni)
  • pečurke - 350 g
  • šargarepa - 2 krupne
  • praziluk - 2 koamda
  • luk - 1 glavica (krupna)
  • peršun - 1 vezica
  • brašno - 5 - 6 kašika
  • paradajz - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca operemo i sečemo na male porcije. Osušimo meso i posolimo ga. U odgovarajuću posudu sipamo brašno, dodajemo čubar i promešamo.

Uvaljamo dobro parčiće mesa i u tiganju sa malo zagrejanog ulja ga zapržimo dok ne postane zlatasto. Nakon toga ga ostavljamo sa strane.

Sečemo šargarepe, praziluk i glavicu luka na krugove. Njih takođe zapržimo, može odmah u istoj masnoći od mesa. Kada omekša povrće vadimo ga i takođa ga ostavljamo sa strane.

Pečurke očistimo, operemo i sečemo na krupne kocke. Takođe pržimo dok ne omekšaju.

Krompir sečemo na duge trakice. Peršun sečemo na sitno.

U dubokoj posudi počnemo da ređamo stavljajući krompir na dno. Solimo ga, posipamo s polovinom isečenog peršuna i promešamo.

Preko njih sipamo gotove pečurke, a nakon toga povrće. Posipamo preostalim peršunom. Skroz odozgo poređamo parčiće zečijeg mesa.

Prelivamo vodom i paradajz sosom. Uvijamo folijom i stavljamo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat i po vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: