Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pečen teleći jezik sa sirevima

Pečen teleći jezik sa sirevima

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Pečen teleći jezik sa sirevima4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Najlepše vino i najlepše meze je ono koje podelimo sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 komad (oko kg)
  • kačkavalj - 300 g
  • mocarela - 250 g (2 loptice)
  • plavi sir - 100 g
  • paprike - 5 - 6 komada, zelene
  • masline - 200 g
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik se skuva dobro u ekspres loncu.

Isečemo na kriške i poređamo na dno posude za pečenje.

Preko njega poređamo kačkavalj (ja sam koristila Munster čiz -američki sir s dodatkom aleve paprike, zato nisam stavljala dodatno), mocarelu, takođe isečenu na kriške, mrvice plavog sira.

Nabacamo isečene na sitno masline i paprike i gurnemo u pećnicu dok sir ne dobije zlatastu preplanulost.

Sir pušta dosta masnoće, jelo postaje hranljivo i umereno teško. Iz tog razloga nisam podmazivala posudu za pečenje masnoćom niti sam dodavala dodatno.

Svinjski jezik je dosta masniji, zato ako korisite takav preporučujem da smanjite količinu sira. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: